نداشتن آمادگی ازدواج مانند آماده بودن برای ناکامی و شکست است. ازدواج امری خطیر است و یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است که بر تمام وجوه آینده فرد تأثیرگذار است. ازدواج می تواند رضایت آورترین یا مأیوس کننده ترین تجربه زندگی باشد. البته هیچگاه نمی توان به ازدواج به صورت کاملاً سیاه و سپید نگاه کرد. در واقع بسیاری از ازدواج ها از برخی جهات رضایت آور هستند و از برخی جهات مأیوس کننده اند. پاسخ به این سؤال که چگونه میتوان سطح رضایت مشترک را افزایش داد یکی از سؤال های بسیار اساسی است که به نظر می رسد همه مردم برای آن جواب هایی دارند. اما اکثر مردم آنقدر که وقت و انرژی برای مراسم ازدواج صرف میکنند برای انتخاب همسر و آمادگی ازدواج وقت و انرژی صرف نمی کنند.
آمادگی ازدواج یکی از زمینه های مهمی است که در امر ازدواج نادیده گرفته شده است. متأسفانه در طول دهه های گذشته تغییر زیادی انجام نشده است. جالب است بدانیم که احساس آمادگی ازدواج به همراه احساس و نگرش به ازدواج، متغیر بسیار مهمی در تصمیم گیری برای ازدواج بوده و یک پیش بینی کننده ی مهم برای تعیین رضایت از ازدواج و زندگی زناشویی است .
خواندن این پست با موضوع عوامل مؤثر بر نگرش به ازدواج به شما توصیه می شود.
نگرش های مردم درباره آمادگی ازدواج
وضعیت آمادگی ازدواج ، تمایلی است که در پس کارها و الگوهای رفتاری قرار دارد. بنابراین حالت آمادگی را می توان برای توضیح و بررسی نوع خاصی از رفتار و اعمال به کار برد. احساس آمادگی ازدواج یکی از شاخص های مهم اعمال فرد و زمانبندی در رسیدن به مرحله ی ازدواج است.
از نظر بسیاری از جوانان، آمادگی ازدواج شامل فراگیری ویژگی های اجتماعی و رفتاری افراد بالغ و آمادگی های مالی از قبیل تکمیل تحصیلات، دارا بودن شغل تمام وقت و استقلال کامل از والدین است. تعداد کمی از افراد بیان می کنند که داشتن تجربه رابطه جنسی یا شرکت در برنامه های آموزشی پیش از ازدواج به آنها کمک می کند تا برای زندگی زناشویی آینده آمادگی بهتری پیدا کنند.
خواندن این مطلب با موضوع رابطه جنسی خوب داروی اختلافات زناشویی به شما توصیه می شود.
دوران بلوغ و مراحل آمادگی ازدواج
بسیاری از جوانان مرحله ی اول بلوغ را به عنوان یک دورهی خودمحور می بینند. در این دوره آنها از نوجوانی عبور می کنند و می توانند بر مشغله ها و اهداف شخصی از قبیل مدرسه، شغل و پرورش هویت، تمرکز کنند. سپس هنگامی که تعقیب کردن علایقشان به پایان رسید، آنها آماده ی حرکت به مرحله ی بعدی می شوند. این مرحله، گسترش توانایی هایی برای مراقبت از دیگران است. بنابراین آمادگی ازدواج به عنوان مرحله ی نهایی بلوغ یا حداقل مرحله ی پیشرفت های از بلوغ عاطفی، فکری، جنسی و … محسوب میشود.
تحقیقات روان شناسان نشان داد که، عوامل ریشه ای اجتماعی از قبیل: ساختار خانوادگی، روابط خانوادگی و دوستانه، حمایت از سوی افراد مهم دیگر مثل دوستان و والدین و عوامل شخصیتی از قبیل: نگرشها و سازگارهای شخصی می تواند به احساس آمادگی فرد برای ازدواج مربوط باشد.
چگونگی آمادگی ازدواج
آمادگی ازدواج مولفه ای است که قابلیت آموزش و یادگیری از طریق روان شناسان و مشاوران را دارد. با آموزش در این زمینه میتوان مانع بسیاری از مشکلاتی شد که بعدها در جریان ازدواج برای افراد به وجود می آید. برای آمادگی ازدواج می توانید با مشاوران مرکز مشاوره رهیاب تماس بگیرید و از مشاوره و تجربیات روانشناسی آنها بهره مند شوید.
خواندن این مطلب با موضوع مراحل سه گانه دوران پس از ازدواج به شما توصیه می شود.
جهت استفاده از خدمات مشاوره زناشویی تلفنی صدای رهیاب باید چه کار کنم؟
هموطنان عزیز می توانند در ساعات مختلف شبانه روز، حتی در روزهای تعطیل با ما در تماس باشند. جهت تماس با مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب تنها کافی است شماره ۹۰۹۹۰۷۵۲۲۶ را از سراسر کشور و شماره ۹۰۹۲۳۰۵۶۴۸ از تهران بدون پیش شماره و تنها از طریق تلفن ثابت شماره گیری کنید. و از مشاوره مشاوران مرکز مشاوره خانواده تلفنی صدای رهیاب استفاده نمایید.
خدمات کلان مشاوره تلفنی صدای رهیاب در زمینه مشاوره خانواده تلفنی
- مشاوره طلاق تلفنی
- مشاوره خانواده تلفنی
- مشاوره ازدواج تلفنی
- مشاوره زناشویی تلفنی
- مشاوره جنسی تلفنی
- مشاوره خیانت تلفنی
- مشاوره زندگی مشترک نلفنی
- مشاوره زنان تلفنی
- مشاوره بارداری تلفنی
- مشاوره جوان تلفنی
- مشاوره نوجوان تلفنی
- مشاوره کودک تلفنی
- مشاوره نوزاد تلفنی