لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار فرد است که فرد نمیتواند کلمات را پیوسته ادا کند و در حین حرف زدن مدام مکث میکند. این مکثها باعث میشود تا مخاطب این افراد کلام او را به صورت اصواتی که تکرارشونده هستند بشنود. مثلاً : با….با…. بابا یا برخی آواهای دیگر که کش میآیند. مشکل دیگری که در اختلال تکلم رخ میدهد این است که جریان گفتار در حین صحبت کردن مسدود میشود. در این حالت فرد قادر نیست برخی حروف و اصوات را بگوید. در نتیجه شکل نهایی کلمه خروجی متشنج و غیرطبیعی به گوش می رسد.
اثرات روانشناسی لکنت زبان
در برخی موارد لکنت زبان خفیف است و مشکلی ایجاد نمیکند. اما زمانی که شدت این اختلال زیاد باشد، فرد از نظر روحی با مشکلات بسیاری مواجه میشود. برای مثال در بعضی از این افراد پس از یک بازهی طولانی مدت در حرف زدن بروز میکند و در برخی دیگر تعداد آن در هنگام صحبت کردن متغیر است. افراد مبتلا به لکنت زبان از گفتن برخی کلمات یا حضور در برخی محیطهایی که حسی ناخوشایند برایشان ایجاد میکند، دوری میکنند.
علت لکنت زبان چیست
برای روان صحبت کردن، گذرگاههای عصبی متفاوتی در مغز کودک باید رشد کنند و با سرعت زیادی با هم در تعامل باشند. لکنت زبان نشان میدهد که این تعامل به خوبی صورت گرفته نشده است. از آنجایی که درمان لکنت زبان با افزایش سن سختتر میشود، بهتر است این اختلال در زمان کودکی پیگیری شود. در برخی موارد لکنت زبان ریشه در ژنتیک دارد و ارثی است. در موارد نادری نیز در بزرگسالی برای فرد به وجود میآید. این موارد ممکن است ناشی از عوارض بیماری هایی از قبیل سکته و یا آسیبهای مغزی و یا بر اثر ضربات واردشده به سر و یا فشارهای احساسی نیز باشد. لکنت زبان در هر دو جنس دختر و پسر رخ میدهد، اما آسیبپذیری مغز در پسران باعث می شود تا آنها بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال قرار گیرند.
باورهای غلط درباره لکنت زبان
افراد مبتلا به لکنت زبان از نظر هوش و استعداد با سایر افراد تفاوت ندارند. باورهای غلط مرسوم معمولا آنها را خجالتی، عصبی، حساس، درونگرا و … میپندارد که البته هیچ دلیل علمی برای این وجود ندارد.
کدامیک از مداخلات والدین ممکن است باعث تشدید لکنت زبان گردد:؟
- کامل کردن جملات کودک توسط والدین
- وادار کردن این افراد به تکمیل جملاتشان
- قطع کردن نابجای کلام کودک
- انتقاد کردن و اصلاح تلفظ صداها و کلماتی که کودک دارای این اختلال به کار می برد
- درخواست تعریف موضوعی در حضور دوستان، بستگان و یا همسایه ها.
ضرورت درمان لکنت زبان
در صورتی که این مشکل را در فرزند خود مشاهده میکنید، حتما باید به متخصص مراجعه کنید. درمان این اختلال در سنین شروع مدرسه بسیار موثرتر است. بنابراین درمان لکنت زبان بنا به سن و شرایط فرد متفاوت است. در برخی موارد درمانهای روانشناسی روش مناسبی برای حل مشکلات گفتاری ناشی از عوامل روانی و احساسی است. در برخی موارد دیگر، گفتار درمانی برای درمان مناسب می باشد. در کل درمانهای متفاوتی برای برطرف کردن این اختلال مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید به صورت حضوری و یا تلفنی با مرکز مشاوره روانشناسی و خانواده رهیاب تماس بگیرید و از خدمات مشاوره آن بهره مند شوید.
جهت استفاده از خدمات مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب باید چه کار کنم؟
هموطنان عزیز می توانند در ساعات مختلف شبانه روز، حتی در روزهای تعطیل با ما در تماس باشند. جهت تماس با مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی صدای رهیاب تنها کافی است شماره ۹۰۹۹۰۷۵۲۲۶ را از سراسر کشور و شماره ۹۰۹۲۳۰۵۶۴۸ از تهران را بدون پیش شماره و تنها از طریق تلفن ثابت شماره گیری کنید. و از مشاوره مشاوران مرکز مشاوره تلفنی روانشناسی و خانواده صدای رهیاب استفاده نمایید.
خدمات کلان مشاوره تلفنی صدای رهیاب در زمینه مشاوره روانشناسی تلفنی
- مشاوره مهارت های زندگی تلفنی
- مشاوره دانستنی های روانشناسی تلفنی
- مشاوره روان تحلیلی تلفنی
- مشاوره اختلالات رفتاری تلفنی
- مشاوره اختلال روانی
- مشاوره اختلال شخصیت تلفنی
- مشاوره اختلالات یادگیری تلفنی
- مشاوره اختلالات جسمی تلفنی
- مشاوره استرس تلفنی
- مشاوره افسردگی تلفنی
- مشاوره اعتیاد تلفنی
- مشاوره وسواس تلفنی
- مشاوره ترس تلفنی
- مشاوره انزوا تلفنی
- مشاوره خشم تلفنی
- مشاوره کاریزما و مدیریت تلفنی
- مشاوره نوروفیدبک تلفنی
- مشاوره بیوفیدبک تلفنی
- مشاوره حریم خصوصی تلفنی